Voldoet de woning niet meer aan jouw wensen? Dan komt al de snel de vraag of het geen tijd is om te verhuizen. Wil je kleiner gaan wonen of juist groter? Dan is verhuizen vaak de enige optie. Is jouw huis groot genoeg? Maar voldoet de huidige staat niet meer aan jouw wensen? Dan kan een kleine aanpassing al voldoende zijn om het woongenot te verhogen. Het maakt niet uit of je ervoor kiest voor verhuizen of verbouwen. In beide gevallen moet er geklust worden. In dit artikel een aantal tips van Thijs Afbouw(o.a. actief als stucadoor in omgeving Breda) voordat je gaat beginnen met klussen.

Maak een plan

Zonder eerst een plan te maken begint men vaak met klussen. Het resultaat? Het is overal een rommel en er lijkt geen einde aan te komen. Als stucadoor in de omgeving van Breda heb ik het vaak meegemaakt. Men is enthousiast begonnen met klussen, zonder eerst na te denken over een plan. Tussenmuren worden afgebroken. Maar daarna komt men er pas achter dat de stucadoor pas over een paar weken tijd heeft om te stucen. Mijn advies? Maak een plan en houdt vooraf al rekening met mogelijke vertraging. Het zit bij een verbouwing vaker tegen dan mee!

Meerdere offertes

Geen tijd om zelf te klussen? Of ben jij iemand met twee linkerhanden? Dan blijft het uitbesteden van klussen vaak de enige optie. Je kunt hulp aan vrienden vragen of ervoor kiezen een bedrijf in te schakelen om de klus uit te voeren. Wil je de klus uitbesteden aan een bedrijf? Vraag dan altijd meerdere offertes op bij verschillende bedrijven. Vergeet ook het lezen van reviews niet.

Meerdere offertes ontvangen? Vergelijk deze offertes dan met elkaar en plan met minimaal twee bedrijven een adviesgesprek in. Kies niet standaard voor de meest lage prijs. Waarom niet? Een bekend gezegd, goedkoop is duurkoop!

Adviesgesprek

Laat jezelf tijdens het adviesgesprek goed informeren. Wil je bijvoorbeeld een dakkapel laten plaatsen voor meer ruimte op zolder? Dan mag dat bijvoorbeeld niet zomaar gedaan worden. Vaak moet hier eerst een vergunning voor aangevraagd worden bij de gemeente. Woon je in een oudere woning en wil je gaan voor een uitbouw? Dan moet de constructie wellicht aangepast worden. Ook is het goed om de woning bij twijfel te laten inspecteren op asbesthoudend materiaal. Het zijn voorbeelden van mogelijke onderwerpen om te bespreken tijdens het adviesgesprek.

Op zoek naar een stucadoor in omgeving Breda?

Ben jij op zoek naar een stucadoor in de omgeving van Breda voor een strakke afwerking? Of heb je zelf twee linkerhanden en wil je complete klus uitbesteden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een offerte en/of adviesgesprek. Verhuizen of verbouwen? Wij maken van uw klus onze zorg!

Heb je nog twijfels of het tijd is om te verhuizen of verbouwen? Dan kunnen deze vtwonen uitzendingen jou misschien helpen bij het maken van een keuze. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je na een (lange) verbouwing alsnog tot de conclusie komt dat het beter is om te verhuizen.