Logo Thijs stukadoors- en schildersbedrijf
STUCADOORS-, SCHILDERS- EN AFBOUWBEDRIJF
Thijs stukadoors- en schildersbedrijf
THIJS
Stukadoors-, Schilders-,
en Afbouwbedrijf


Concordialaan 8
4874 NZ Etten-Leur
076-5014594
info@thijsafbouw.nl
www.thijsafbouw.nl


Met ingang van 1 januari 2019 zal
het lage BTW tarief van 6%,
dat toegepast mag worden voor
woningen van 2 jaar of ouder,
verhoogd worden naar 9%.

Stukadoren

Bijna overal in huis of kantoor komt stucwerk voor. Stucwerk is de basis voor een verdere afwerking, maar kan op zichzelf ook als decoratie dienen. Het kan op een traditionele manier, met mortel en gips, of mechanisch als spuitwerk aangebracht worden.
Als decoratieve afwerking zijn er legio fraaie mogelijkheden, denk aan:

Spachtelputz

Spachtelputz is een kunststofgebonden pleister voor muren en wanden (Spachtel = spatel, plamuurmes, Putz = pleisterkalk). Het materiaal bestaat voor 80% uit witte, gebroken marmerkorrels en voor 20% uit bindmiddel (lijm). Het kan aangebracht worden in diktes van 1 tot 4 millimeter.
De marmerkorrels in Spachtelputz zijn verkrijgbaar in drie groottes: extra fijn, fijn en middel. Het kan verder worden aangebracht in vrijwel iedere gewenste kleur. Ter kleuring worden uitsluitend natuurlijke pigmenten toegepast. De meest gebruikte kleuren zijn wit en extra wit (voor kleurechtheid op oudere wanden).
spachtelputz fijn
spachtelputz fijn
spachtelputz grof
spachtelputz grof
Spackspuitwerk

Spackspuiten is een afwerkmethode van wanden en plafonds in de woning- en utiliteitsbouw. Voorbereidende werkzaamheden voor het spackspuiten zijn het eventueel egaliseren van de kale ondergrond, het afplakken van ramen en deuren, het stof- en vetvrij maken van de ondergrond en het eventueel behandelen met een voorstrijk- of hechtmiddel.

Voor het aanbrengen van het spack ( spuitpleister ) wordt een spackpuitmachine gebruikt in combinatie met een compressor, slangen en een spuitpistool. De spackspuiter brengt de spack in twee lagen aan, de eerste laag wordt aangebracht en afgemest, dit is het egaliseren en wegwerken van oneffenheden. Vervolgens wordt de tweede laag aangebracht, de zogenaamde afkorrellaag.
structuur spackspuitwerk
structuur spackspuitwerk
wordt machinaal aangebracht
wordt machinaal aangebracht
Glad pleisterwerk

Glad pleisterwerk is een wand en plafond afwerking waarbij de muren en plafonds spiegelglad worden opgeleverd,na droging dienen ze nog wel gesaust te worden. Als de muren uitgeraapt zijn kunnen ze meteen worden voorzien van glad pleisterwerk. Alle oneffenheden worden hiermee verwijderd en krijgt u een glad en egaal oppervlak.

Dit is belangrijk voor het sausen want ieder oneffenheid blijf je zien als het gesaust is.
Het is een moderne wandafwerking waar steeds meer vraag naar is, het is tijdloos en in iedere gewenste kleur te sausen, tevens is dit ook de beste ondergrond voor muurschilderingen. Een groot voordeel is dat eventuele beschadigingen die er door de loop van de jaren in kunnen komen, gemakkelijk zijn te herstellen, en na opnieuw sausen niet meer zichtbaar.
plafonds en wanden glad pleisterwerk
plafonds en wanden glad pleisterwerk
Stucco / Italiaanse pleister

Deze nieuwe vorm van afwerking geeft een unieke look aan een ruimte. Het heeft wat look betreft veel weg van een marmerachtige uitstraling en wordt hierdoor ook wel marmerpleister genoemd. De unieke structuur van het oppervlakte wordt door de stukadoor gecreŽerd door met de spaan te Ďschaatsen en te snijdení. Hierdoor is het eindresultaat altijd uniek.

Italiaanse pleister kan worden aangebracht op wanden in zowel natte als droge ruimtes. Om het pleister  waterafstotend te maken word deze behandeld met een speciale was.
Betonlook

Door wanden of vloeren af te werken met betonstuc creŽer je een stoere en strakke uitstraling in je interieur. Het vormt een mooi alternatief voor tegels in de badkamer of keuken.

Betonstuc is een zeer hoogwaardig en waterdicht cementproduct. Door deze samenstelling is betonstuc goed toe te passen op wanden, vloeren, maar ook te gebruiken voor keukenbladen, wastafels of open haarden.
Betonlook in badkamer
Betonlook in badkamer
Lijsten en ornamenten

Sierlijsten en ornamenten hebben de eigenschap uw woonkamer optisch te vergroten en sfeer in uw huiskamer te brengen of u nu in een statig herenhuis woont of in een nieuwbouwwoning. Sierlijsten, kooflijsten en rozetten geven een strakke kamer rust en uitstraling. Andere benamingen voor sierlijsten zijn kooflijsten (tussen wand- plafond) en perklijsten (op plafond of wand). De meeste sierlijstelementen worden tegenwoordig machinaal van gips vervaardigd en zijn in allerlei stijlen beschikbaar.

Sierlijsten worden aangebracht op plafonds en wanden en er is volop keuze in verschillende stijlen. Strak en modern, maar ook veel krullen en rondingen. Rozetten op het plafond, pilasters op de wanden en zelfs zuilen kunnen geplaatst worden. Dankzij die enorme keus is er voor iedere smaak wel een oplossing en dat geeft net een stukje meer warmte en sfeer in uw woonhuis.

Sierlijsten en ornamenten zijn in allerlei vormen en stijlen leverbaar. Behalve de standaard modellen, kunnen er tevens lijsten naar eigen ontwerp worden gemaakt of zelfs oude lijsten worden hersteld en gerestaureerd.
plafond met lijsten en ornamenten
plafond met lijsten en ornamenten

Projecten
pleisterwerk/schilderwerk hal, trap en overloop
pleisterwerk/schilderwerk hal, trap en overloop
Buitengevelisolatie woonhuis
Buitengevelisolatie woonhuis
Renovatie woonhuis
Renovatie woonhuis
Scholengemeenschap
Scholengemeenschap
Betonlook badkamer
Betonlook badkamer
Meer projecten

THIJS
Stukadoors-, Schilders-,
en Afbouwbedrijf


Concordialaan 8
4874 NZ Etten-Leur
076-5014594
info@thijsafbouw.nl
www.thijsafbouw.nl