Je hebt onlangs een nieuw huis gekocht. Een bestaande woning of je hebt gekozen voor nieuwbouw. Met name bij nieuwbouw hebben de muren een afwerking nodig. De plafonds zijn vaak al behandeld voor het moment van opleveren. Deze huizen worden namelijk vaak kaal opgeleverd. Maar welke opties zijn er eigenlijk? In de meeste gevallen kiest men voor behang of stucen om de muren vervolgens te schilderen. Er zijn veel vragen over het (laten) stucen van een nieuwbouw woning. Is het slim om een nieuwbouw woning te stucen? Kunnen we niet beter kiezen voor behang? Onze ervaring leert dat stucen net als bij een bestaande woning ook heel goed kan bij nieuwbouw. Wel adviseren wij om te kiezen voor glad stucwerk. Waarom? Hieronder het antwoord van een ervaren stucadoor, actief in Prinsenbeek.

Waarom glad stucwerk bij nieuwbouw?

Er zijn verschillende varianten stucwerk om de muren af te werken. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor spackspuiten, behangklaar stucwerk of sausklaar stucwerk. In een bestaande woning maakt het over het algemeen niet uit voor welk soort stucwerk je kiest. Bij nieuwbouw is dat een ander verhaal en daarom adviseert onze stucadoor in Prinsenbeek in dit geval te kiezen voor glad stucwerk. Reden hiervoor is dat een nieuwbouw woning in de eerste jaren nog moet zetten. Dat is ook het geval wanneer je kiest voor het uitbouwen van een bestaande woning. Ook dan moet het nieuwe gedeelte nog zetten. Met zetten bedoelen we dat de fundering en de wanden nog minimaal bewegen voordat ze definitief zijn geaard. Deze kleine bewegingen kunnen zorgen voor kleine scheurtje in het stucwerk. Bij glad stucwerk kunnen scheurtjes in de wanden snel en gemakkelijk nog hersteld worden in de toekomst.

Wat kost een stucadoor in Prinsenbeek?

Het laten stucen van een nieuwbouw woning is vaak iets goedkoper dan bij een bestaande woning. Reden hiervoor is dat de wanden van een nieuwbouw woning vaak gladder zijn dan bij een bestaande woning. Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van jouw keuze. Behangklaar stucen is minder nauwkeurig werk dan sausklaar stucen. Ook is het vaak voordeliger om een heel huis te laten stucen dan alleen een (bad)kamer.Bij glad stucwerk ligt de gemiddelde prijs tussen de 12 EUR en 25 EUR per m2. Kies je voor spackspuiten? Dan ligt de kostprijs een stuk lager.  Laat jezelf niet leiden alleen door een lage prijs. Vraag de stukadoor om foto’s van zijn of haar portfolio en maak op basis van deze factoren een keuze.

Meer weten over stucen? Of kan je de hulp van onze stucadoor in Prinsenbeek goed gebruiken? Neem dan voor meer informatie gerust contact op met Thijsafbouw.