Dit jaar plannen voor het schilderwerk buiten- of binnen? Dan kun je ervoor kiezen om uit te laten voeren door ons schildersbedrijf in Etten Leur. Ook wanneer je in de omgeving woont van Etten Leur kun je gebruik maken van onze diensten. Je kunt bij ons terecht voor een groot aantal schilderwerken. Is de keuken toe aan een nieuwe kleur op de muur? Dan kun je bij ons kiezen voor een speciale afwasbare verf zodat je zonder vlekken achteraf de vetspetters van de muur af kunt halen na het koken. Ook voor het schilderen van wanden, plafonds, badkamers, kozijnen en deuren kun je bij ons terecht. Wanneer je liever zelf aan de slag gaat zullen onderstaande tips je zeker helpen voor het beste resultaat.

Geschikte verf

Voordat je aan de slag gaat is het belangrijk om te kiezen voor de juiste verf. Bij het schilderen van schuttingen, tuinhuizen en overkappingen buiten is het aan te raden om te kiezen voor een beits voor buiten. Door beits aan te brengen op het houtwerk kan het hout blijven ademen en behoudt deze een goede vochtregulatie. En dat is nodig met de koude- en natte winters in Nederland. Wanneer je een lakverf aanbrengt sluit deze het hout af en kan het houtwerk niet meer ademen en verliest het haar werking. Dat zorgt binnen korte tijd voor scheuren en dus nieuw onderhoud. Kijk ook goed naar de situatie van de schilderklus. Kies voor bijvoorbeeld de badkamer voor een anti-schimmel latex om schimmelvorming in deze vochtige ruimte op de muren te voorkomen in de toekomst.Laat je dus vooraf goed informeren over de te gebruiken verf voor uw schilderklus.

Praktische tips

Een goede voorbereiding is ook bij schilderen het halve werk. Controleer of de ondergrond een voorbehandeling of herstelwerkzaamheden nodig heeft. Een muur of plafond welke kort geleden is voorzien van een stuclaag zal eerst in de voorstrijk gezet moeten worden. Wanneer je dat niet doet zal de aangebrachte direct in de muur of plafond gezogen worden. Naast dat voorstrijk goedkoper is om dit effect op te heffen kun je hier ook strepen op de muur voorkomen. Na het rollen met een verfroller last van pluisjes op de muur? Dan ben je vergeten om de roller eerst met schildertape af te nemen de pluisjes te verwijderen.

Als laatste tip is ons advies om de goedkope verfrollers en kwasten te laten liggen in de bouwmarkt. Ook hiervoor geldt dat goedkoop in dit geval duurkoop is. Dat geldt overigens ook voor goedkope grondverf in de bouwmarkt. Deze is namelijk bijna altijd op terpentinebasis en niet geschikt voor binnenshuis vanwege de schadelijke dampen die vrijkomen bij het verven. Ook is deze grondverf overschilderbaar met een verf op waterbasis.

Schildersbedrijf in Etten Leur nodig?

Het schilderwerk binnen- of buiten uitbesteden aan ons schildersbedrijf in Etten Leur? Neem dan contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden. Behoefte aan een advies op maat? Ook dan kun je geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Veel succes met het schilderwerk buiten- of binnen en graag tot snel!